Auta meitä auttamaan!

Maaliskuisena maanantai-iltana tulipalo tuhosi läheisen ihmisemme ja hänen pienen tyttärensä rakkaan kodin asumiskelvottomaksi. Hän menetti palossa samalla myös yrityksensä työtilat ja -välineet. Talon jälleenrakentamiseen tarvitaan kipeästi apua! Ota yhteyttä, perheellekoti2015@gmail.com, puh. 040 7038163.

maanantai 23. maaliskuuta 2015

Kenttäpostia

Purkaessamme mustuneita keittiön kattolautoja tuli purujen seasta vastaan palanen jos toinenkin historiaa erilaisten vanhojen lehtien muodossa. 

Talossa on vuosikymmenten aikana luettu ainakin Vaasaa, Viiskuntaa ja Apu-lehteä. Liikunnallistakin väkeä talossa on kaiketi asunut, sillä purukasasta löytyi myös Etelä-Pohjanmaan Urheiluviesti. Suurin osa lehdistä on vuosilta 1938 ja 1978. Silloin on keittiössä todennäköisesti tehty remonttia.

Mieleenpainuvin oli kuitenkin kirje vuodelta 1942, jonka oli saanut Neiti Fanni Knuuttila. Kirjekuoressa lukee "kenttäpostia" ja lähetyspaikka on "Törnävä". Selvitimme tuossa jo, että Törnävän kartanossa Seinäjoella on ollut sotasairaala, joten se on todennäköisesti kirjeen lähetyspaikka. Mutta varmaan joku sotahistorioitsija voisi tätä asiaa valaista.

Tahtoisimme laittaa kirjeen takaisin katon sisään odottamaan seuraavien sukupolvien keittiöremontteja, mutta jos kirjeen omistajan suoraa sukua alenevassa polvessa löytyy, luovutamme kirjeen ilomielin heille.

Paremmin luettavissa olevat kuvat kirjeistä löytyvät täältä. 


Kenttäpostia Neiti Fanni Knuuttilalle.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti